Postjeskade/Postjeswetering

De Postjeswetering dankt zijn naam aan de vele bruggetjes en planken die vroeger over het water lagen om de hooiwagens te laten passeren en die postjes of ook wel hoofdelingen heten.Postjeskade gezien vanaf de brug Hoofdweg in westelijke richting, 17 mei 1924 *.Ongeveer vanuit hetzelfde punt, nu 81 jaar later.

(Foto beschikbaar gesteld door dhr. Paul Fennis)Met het pontje over de Postjeswetering, de brug Baarsjesweg-Postjesweg in aanbouw *.
Linksachter de brug ter hoogte van de Hoofdweg, rechts erachter de top van de Augustinuskerk.Postjeswetering, met een bootje richting stadscentrum *.Met het bootje richting stadscentrum. Sloterpolder omstreeks 1935.Bootje met pas getrouwd echtpaar richting stadscentrum, 1935.Hetzelfde bootje nu langs de Sint Augustinus, 1935.

(Foto's beschikbaar gesteld door mw. Mous-Wolkers, Orteliusstraat)Schaatsen op de bevroren Postjeswetering langs de Sint Augustinus, jaren dertig *.Mooi zicht op de Sint Augustinus en de Postjewetering, jaren zeventig.
De Sint Augustinus is ontworpen door K.R. Tholens, in gebruik sinds 1932 en gesloopt in 1977. Op deze plek staat thans Nieuw Vredenburgh.Mooi zicht op Nieuw Vredenburgh en de Postjewetering, 2007.

(Foto: Ingrid Ferwerda)


* Foto: Historische Topografische Atlas, Gemeentelijke Archiefdienst Amsterdam

        

Historisch Archief De Baarsjes